Je leest en hoort steeds maar dat konijnen zindelijk zijn, maar die van jou niet! Zijn jouw lieverds een stel viespeuken of begrijpen ze het nog niet helemaal? Kun je je konijnen zindelijkheidstraining geven? Jazeker, dat kan! De meeste konijnen zijn prima zindelijk te krijgen, op een verloren keuteltje na. Konijnen zijn namelijk van nature schone dieren die hun behoeften in een latrine doen. Of zoals wij dat noemen: in een toiletje.

Heppy en PiP lekker knus samen in een klein toiletje.

Onzindelijkheid bij zieke of oudere konijnen
Zieke konijnen en oudere konijnen kunnen ineens niet meer zindelijk zijn. Als je dus merkt dat je konijn ineens onzindelijk is of overal plast, controleer dan hoe je konijn zich verder gedraagt en wellicht moet je even naar de dierenarts. Zorg ervoor dat je oudere konijn een gemakkelijk toegankelijk toilet heeft, plaats eventueel extra toiletjes als je konijn een grotere ruimte tot zijn beschikking heeft en de afstand tot het toilet te groot wordt.

Heb je een specifiek probleem met het onzindelijk zijn van je konijn(en)? Neem dan contact met me op voor een plan van aanpak om tot een oplossing te komen!