KonijnenKenner is gevestigd in Amsterdam.

Ik ben gedragstherapeut voor konijnen.
Ik zet me in voor het welzijn van het konijn en volg hiertoe regelmatig trainingen en opleidingen. Ook geef ik zelf lessen in konijnengedrag en over konijnenwelzijn bij Tinley Academie.
Ik help je graag bij al je konijnenvragen en konijnenproblemen!

Wie ben ik?

Angeline

Ik ben Angeline.
Ik ben geboren en getogen op het eiland Texel en met dieren opgegroeid. Wij hadden visjes, kwartels, kanaries, vinken, kippen, diverse soorten eenden, konijnen, cavia’s, hamsters, paarden, hond en katten, en ik zal vast nog een diersoort vergeten zijn. Mijn vader broedde zelf, nou ja, in zijn zelfgemaakte broedmachine, kippen- en eendeneieren uit.
Onze buurman werkte bij Staatsbosbeheer. Hij kwam weleens met weesjes thuis en mijn eerste konijn was Rakker, een jong duinkonijn die we met flesjes grootgebracht hebben. Rakker kreeg een bergeendje, Donald, als vriendje, ook een weesje uit de duinen.
In 1997 ben ik naar Amsterdam verhuisd, mijn geliefde katje Dombo bij de buren achterlatend waar hij in zijn eigen leefomgeving een fijner leven kon leiden dan in Amsterdam op een etage. Ik ging studeren en mijn partner begon een eigen zaak. Al snel ben ik mede ondernemer geworden en hebben we een tijdlang vooral hard gewerkt.
Buiten logeerhonden zijn we jaren huisdierloos geweest totdat we konijn Heppy in huis namen. Naast de konijnen, is er inmiddels ook teckel Miranda en de cavia’s Yin en Jetje.

Opleidingen, cursussen, workshops en webinars

 • 2016 Cursus Konijnengedrag. Tinley Academie.
 • 2017 Cursus Konijnen Gedragsadviseur. Tinley Academie.
 • 2018 Opleiding Konijnenwelzijn. Konijnen Adviesbureau Schoorl.
 • 2019 Cursus Stress en de invloeden op gedrag. Tinley Academie.
 • 2019-2021 Opleiding Gedragstherapeut voor Konijnen. Tinley Academie.
 • 2021 Konijnen Inspiratiedag door Anne McBride. Edupet Education.
 • 2021 Webinar Senior konijnen en gewrichtsproblemen. Edupet Education.
 • 2021 Webinar Fytotherapie voor Konijnen. Edupet Education.
 • 2021 Webinar Nieuwe inzichten over (konijnen)voeding. Edupet Education.
 • 2021-2022 Cursus Konijnen en Kruidengeneeskunde. Silverlinde.
 • 2021-2022 Opleiding Uitvaartverzorger voor dieren. Tinley Academie.
 • 2022 Webinar Fythotherapie voor de spijsvertering bij konijnen. Edupet Education.
 • 2022 Webinar Konijnen en andere dieren. Edupet Education.
 • 2022 Cursus Konijnen en Kruidengeneeskunde – Vervolg. Silverlinde.
 • 2022 Workshop Massage voor jou en je konijn! Edupet Education.
 • 2022 Workshop Help! Een gedumpt konijn. St. Dierenlot Academie.
 • 2022 Webinar Megacolon bij konijnen. Edupet Education.
 • 2022 Konijnencongres 2022. Edupet Education.
 • 2022 Genetica les Konijnen. ChantyPlace.
 • 2022 E. Cuniculi bij konijnen. Edupet Education.
 • 2022 Onbeperkt (gezonde) voeding geven. Hoe doe je dat? Edupet Education.
 • 2023 Besluit Houders van overige zoogdieren. Aeres Training Centre Barneveld.
 • 2024 Shelter Medicine. St. Dierenlot Academie.

Wil je lessen volgen over konijnengedrag?

https://www.tinleyacademie.nl/konijn-cavia-lesaanbod.html

Mijn konijnen:

Heppy
Mijn hernieuwde liefde voor konijnen begon met konijn Heppy, toen nog Lennon. Lennon kwam in 2014 op 6-jarige leeftijd bij ons, toen zijn baasjes gingen scheiden. Lennon was een gecastreerde ram die altijd alleen had gewoond en zijn jaren voornamelijk in een kooi in de huiskamer had doorgebracht. Wij wilden Lennon graag een gelukkig seniorenleven geven en hij kreeg daartoe allereerst een nieuwe naam, Heppy. Ook kreeg hij meer ruimte met een ren aan zijn kooi. De ren bleef steeds meer openstaan tot we hem maar gewoon hebben weggehaald. Heppy bleef overigens altijd op het kleed bij de salontafel, hij was ervan overtuigd dat je niet op linoleum kon lopen. Al deden wij dat wel.
Heppy was bij ons van september 2014 tot mei 2019.

Heppy was mijn inspiratiebron, om hem beter te begrijpen ging ik een cursus over konijnen volgen. En nog een. En nog een. En nog eentje… Zonder Heppy zou ik nu geen KonijnenKenner zijn!

Heppy

Hannah
Nadat wij ons hadden ingelezen en Heppy en wij aan elkaar gewend waren, gingen we op zoek naar een vriendinnetje voor hem. We vonden een dame in de opvang, die ook al flink op leeftijd was en heel lief en heel geduldig. Haar naam was Hannah. Hannah heeft Heppy ‘konijns’ geleerd, want als je je hele leven alleen hebt gewoond, dan is samenleven niet iets vanzelfsprekend. Hannah heeft bijna twee jaar bij ons geleefd, toen is ze ingeslapen, haar baarmoeder zat vol tumoren helaas.
Hannah was bij ons van juni 2015 tot januari 2017.

Hannah

Vlo
Natuurlijk zo snel mogelijk op zoek naar een ander vrouwtje. Dat werd Vlo; een kleine zwart-wit gespikkelde spring-in-’t-veld. Ondanks haar hoge leeftijd, was het een pinnig meisje die Heppy duidelijk de baas was. Vlo was intelligent en heeft nog geleerd de ‘high five’ te doen! Vlo’tje heeft maar 8 maanden bij ons gewoond en is op 10-jarige leeftijd (als eerste konijn bij ons thuis) ingeslapen.
Vlo was bij ons van februari 2017 tot oktober 2017.

Vlo

PiP
Potverdorie! Onze oude Hep met al zijn kwaaltjes bleef als onkruid bestaan en inmiddels waren we twee konijnendames verder! En het verliezen van een konijntje doet pijn… We vonden dat we maar wat jong bloed binnen moesten halen in de hoop dat we daar langer van zouden kunnen genieten. De jonge blom van anderhalf jaar die we uitkozen, PiP, bleek de ware liefde van Heppy te zijn! Super verliefd op elkaar! Al had Heppy wat Pip betrof wel wat actiever mogen zijn, maar ja, zo’n bejaarde slaapkop krijg je niet zomaar uit zijn mandje 🙂
Pip was bij ons van november 2017 tot mei 2020.

PiP

Gabbertje
Nu is Heppy er niet meer, hij is ruim elf jaar geworden. Hij was mijn kleine maar grote maatje, echt een lieverd.
Zijn plaats in huis is ingenomen door Brammetje alias Gabbertje. Gabbertje is een jonge boef, met het motto: “To boldly go where no rabbit has gone before and to boldly nibble what no rabbit has nibbled before”. Hij is de eerste die het hele appartement verkent en hij is een zeer goede perforator. Die we echt niet altijd nodig hebben… Hij is zwart en nauwelijks zichtbaar op onze antraciet kleurige vloer. Aaien hoeft niet van hem en zijn vriendinnetje PiP is hem nog steeds aan het overhalen om haar vooral lekker te wassen. Gabbertje is daar nog niet zo goed in en laat zich de liefde van PiP maar wat aanleunen.
Gabbertje is bij ons vanaf mei 2019.

Gabbertje
Honeymoon in de camper

Catootje
Geheel onverwachts was Pip van ons heengegaan; een routine behandeling werd haar fataal, zie In loving memorie.
En opnieuw gingen wij op zoek naar een konijnenmeisje. Na een eerste niet geslaagde koppeling vonden we Catootje. Catootje is een schatje, grappig om te zien en zeer zacht van karakter. Een ‘veel oortje’; een hangoor waarvan de oren nog niet precies weten wat ze zullen gaan doen, hangen, staan, helicopteren…
Catootje is volgens schatting van mei 2019, iets jonger dan Gabbertje.
Gabbertje en Catootje gingen gelijk op Honeymoon, mee in de camper met ons!

Gabbertje is erg blij met Catootje, vooral de eerste weken holde hij voortdurend achter haar aan, bang als hij was dat ze ook ineens verdwenen zou zijn, zoals Pip. En zoals dat andere meisje dat er maar een weekje was… Hij wast haar en vlijt zich lekker naast haar. Catootje vindt het allemaal wel prima, ze schuilt graag bij haar vriendje maar gaat ook graag mee op avontuur!
En ook niet geheel onbelangrijk, ze laat zich graag door ons aaien en kriebelen achter haar oren, over haar kopje en ach, als je voorzichtig doet over haar hele lijfje!
Catootje is bij ons vanaf juni 2020.

Catootje

2021
Soms loopt het allemaal een beetje anders dan gepland, vooral met dieren.
Van teckel Miranda hebben we in oktober 2020 onverwachts afscheid genomen. Na 5 jaar bij ons gewoond te hebben is ze op 15-jarige leeftijd ingeslapen. De cavia dames verloren we aan het einde van 2020, kort na elkaar.
Voorlopig hopen we geen diertjes meer te verliezen…

Al onze konijnen, afgezien van Heppy, komen uit een opvang vandaan. Daar zitten zoveel leuke konijnen die graag een gouden mandje met een maatje willen: Don’t shop, adopt!

In loving memorie
Mijn gedachten genoteerd na het overlijden van Heppy en van Pip kun je middels de link lezen.